Aragó celebra el día de la llengua materna

Aragó celebra el 21 de febrer el Dia de la Llengua Materna -una jornada instituïda per la Conferència General de la UNESCO el 1999, que busca promoure el multilingüisme i la diversitat cultural- amb unes 120 activitats, un 30% més que l'any passat, per tota la Comunitat.

Les activitats programades es desenvoluparan fins al mes d'abril. El catàleg inclou mostres de teatre infantil, conferències, taules rodones, tallers, presentació de llibres, tertúlies, còmics, contacontes, concerts, concursos de fotografia, sessions de cinema, guies de lectura, jornades de poesia i documentals web, entre d'altres. La programació completa es pot consultar en el document adjunt.

La UNESCO destaca la importància de les llengües maternes i locals com a mitjans per salvaguardar i compartir les cultures i les savieses. Finalment, la UNESCO persegueix posar en relleu que l'ús de les llengües maternes en un marc plurilingüe és un component essencial de l'educació de qualitat, que és la base per donar poder a les dones i als homes i a les seves societats i per construir un futur més just i sostenible per a tothom.