Ruta literària de Jesús Moncada


El dijous 3 de maig, els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Bajo Cinca de Fraga, conjuntament amb els companys de l’IES de Mequinensa, vam realitzar una ruta literària dedicada a la figura d'en Jesús Moncada.

En primer lloc, vam visitar el Museu de Jesús Moncada on, acompanyats d’un guia, vam començar a llegir les lectures d’aquest autor aragonès que havíem preparat prèviament a classe de català. A continuació, vam fer un recorregut pel poble vell de Mequinensa, seguint la ruta que van dissenyar companys nostres dins del Projecte ARCE i, fent les parades programades en els punts marcats del recorregut, vam continuar amb les lectures de fragments de novel.les de Jesús Moncada relacionades amb cada espai on ens aturàvem.

Després de realitzar aquesta activitat pensem que la visita al poble vell de Mequinensa és del tot necessària per tal d’entendre l’obra de Jesús Moncada i el que van sentir tots aquells mequinensans que, a l’igual que aquest escriptor, van haver d’abandonar la seva casa sota les aigües del pantà.

Alumn@s de 4t d’ESO de L. catalana