Sortida a TV3

Els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Bajo Cinca i els alumnes de 4t d’ESO de l’IES de Mequinensa vam realitzar, el dimarts dia 8 de gener, una sortida a Barcelona. Aquesta activitat, programada pel Departament de Llengua catalana, tenia com a objectiu fer una visita guiada de les instal·lacions de la cadena autonòmica catalana TV3, ubicades a Sant Joan Despí.

La visita guiada va tenir una duració de 2 hores, durant les quals vam recórrer els diferents edificis de què consta la cadena de televisió. Al llarg d’aquest recorregut vam poder veure, per una banda, els platós amb el seu muntatge i funcionament, les sales de control, les diferents unitats mòbils, el seu ús i els elements necessaris per a què tot estigui preparat per fer realitat qualsevol tipus de programació com, per exemple, els camerinos, peluqueria, vestuari, maquillatge… però, d’altra banda, també fusteria, pintura, ferreteria, és a dir, tots els diferents oficis sense els quals seria impossible l’emissió d’un programa en directe o gravat.
Després d’aquesta experiència, una cosa ens queda ben clara: en el món de la televisió, res és el que pareix i tot el que et puguis imaginar és possible.

Laura Canales i Edit Blanch
1r de Batxillerat