El seminari autonòmic de professors de català està de celebraciò pel reconeixement a la seva tasca amb l’entrega del premi desideri lombarte 2017

 

 

 

EL SEMINARI AUTONÒMIC DE PROFESSORS DE CATALÀ ESTÀ DE CELEBRACIÓ PEL RECONEIXEMENT A LA SEVA TASCA AMB L’ENTREGA DEL PREMI DESIDERI LOMBARTE 2017

 

L’agraïment és doble: d’una banda, és un reconeixement a la professió de mestre i, de l’altra, a la riquesa del patrimoni lingüístic d’Aragó.

 

Els professors de català desitgen compartir i fer extensiu aquest premi A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA: a tot el professorat i equips directius perquè han fet possible l’existència de l’assignatura i dels programes de bilingüisme en els centres. I també a l’alumnat i les famílies que han estat els veritables pilars al llarg de tots aquests anys.

 

En el marc dels actes de celebració del Dia Europeu de les Llengües, el día 29 de setembre a les 18.00 es va lliurar al Pavelló Municipal d’Alcampell (Osca) el Premi Desideri Lombarte 2017, que en la seva segona edició ha recaigut en el Seminari Autonòmic de professors/es de Llengua Catalana escollit per la seua inestimable contribució durant més de 30 anys a la normalització de la llengua catalana a Aragó. Des del 1984, els professors que han desenvolupat la tasca de l’ensenyament d’aquesta matèria s’han reunit per coordinar els criteris pedagògics dels docents aragonesos de l’àrea de llengua catalana, han confeccionat materials i recursos adaptats a les necessitats i la realitat lingüística aragonesa.

 

El Seminari abasta tot el professorat de llengua catalana de totes les etapes educatives i de tot el territori aragonès catalanoparlant, des dels seus inicis als anys vuitanta fins a l’actualitat, contribuint a formar pedagògicament el professorat de l’àrea de llengua catalana i col·laborant en la dinamització cultural d’aquest idioma entre l’alumnat.

 

El Premi Desideri Lombarte reconeix una tasca continuada o d’especial notorietat i importància, en qualsevol dels àmbits socials, culturals, esportius, artístics, econòmics, etc. que suposen un destacat benefici per al català d’Aragó.