Excursió Roda de Ter-Girona-Figueres-Besalú

Els dies 2 i 3 de maig, els alumnes de 1r d’ESO que fem bilingüe-català vam realitzar una excursió a Roda de Ter, Girona, Figueres i Besalú. La primera parada va ser a Roda de Ter, on vam fer la Ruta literària de l’escriptor Miquel Martí i Pol, on vam realitzar un recorregut pels carrers d’aquesta població per acabar la Ruta visitant la seva tomba. A continuació, vam visitar la Fundació d’aquest autor, situada a la casa on el poeta va viure amb la seva dona i els seus fills quan es va casar i, on ara es pot veure el seu llegat. Després de dinar vam visitar el Museu del Cinema a Girona, on ens van explicar com es va crear i com ha evolucionat fins als nostres dies, mentre anàvem fent diferents activitats. En acabar, les nostres professores ens vam portar a una gelateria molt famosa que pertany als germans Roca i es diu Rocambolesc, on vam poder provar els fantàstics gelats que elaboren.
Després d’agafar forces, vam fer una visita al casc històric de Girona, on vam complir amb la tradició de besar-li el cul a la lleona, així, segons la llegenda, tenim assegurada una futura visita a aquesta ciutat. A continuació, ens vam traslladar a L’Escala, on estava l’alberg on vam passar la nit.
El segon dia el vam començar amb un bon esmorzar i, en acabar, vam anar fins a Figueres per visitar el Museu Dalí, el qual ens va sorprendre molt, ja que aquest artista feia escultures i obres que et feien pensar molt i s’havien d’interpretar per entendre-les.
Va ser una visita molt llarga que va acabar al migdia, just per anar a dinar a la població romànica de Besalú. I, ja per acabar, després de dinar, vam fer una passejada pel centre de la població, abans de pujar al bus per tornar cap a casa.
Tots tenim les nostres anècdotes i moltes coses que contar però, sobretot, és una experiència que no oblidarem mai.
Alumn@s de 1r d’ESO