Ruta literària de Jesús Moncada

El dia 2 de març, els alumnes de 4t d’ESO que fem l’assignatura de català, vam anar a Mequinensa per realitzar una ruta literària dedicada a la figura de Jesús Moncada, autor que hem treballat aquest trimestre.
En primer lloc, vam visitar el Museu dedicat a aquest escriptor, on acompanyats d’una guia i les nostres professores, vam veure un reportatge sobre la història de Mequinensa i el seu origen, la col.lecció de pintures de Jesús Moncada, exemplars de llibres seus traduïts a diferents llengües i una reproducció d’un llaüt, entre moltes altres coses. A continuació, vam recórrer el poble vell, “lo poble”, seguint la ruta que havíem dissenyat a classe nosaltres després d’haver llegit el llibre “El cafè de la granota” i, fent les parades programades en els punts marcats del recorregut, vam realitzar lectures de fragments de novel.les de Jesús Moncada relacionades amb cada espai on anàvem parant.
Finalment, per acabar, vam visitar el Museu de la Mina, la qual cosa ens va ajudar a entendre la importància i la duresa d’aquesta feina. Després de realitzar aquesta activitat pensem que la visita al poble vell de Mequinensa és del tot necessària per tal d’entendre l’obra de Jesús Moncada i el que van sentir tots aquells mequinensans que, a l’igual que aquest escriptor, van haver d’abandonar la seva casa sota les aigües del pantà.


Alumn@s de 4t d’ESO de L. catalana.